tiistai 23. helmikuuta 2016

Päivä pajalla - kuulumisia kulisseista...

Kuten moni blogin lukija tietää, Saurikin pajahan löytyy kotipiiristämme... vuosia minulla oli työhuone kotona, mutta se asetti rajoituksia juottamisen ja kemikalien suhteen. Kun sitten lopulta valmistuin kultaseppäkoulusta ja aloitin täyspäiväisesti käsityöyrittäjänä, kartoitin eri vaihtoehtoja omalle pajalle.

Halusin ehdottomasti pitää pajani Mäntsälässä, mutta samalla minulla ei ollut varaa maksaa kalliita vuokria ja remonttia, minkä jokainen mahdoillinen tila olisi vaatinut. Ja sikseen, keskustassa on jo kaksi kultasepänliikettä ja yksi kultasepänpaja... turhaa kilpailua. Asumme kuitenkin lähellä juna-asemaa, hyvien kulkuyhteyksien varrella, joten paja rakentui piharakennukseemme :) remonttiin valjastettiin ystävät ja sukulaiset <3 ja hyvähän siitä tuli! Hitaasti mutta varmasti, on paja syksyn ja tässä talven mittaan valmistunut. Ehkä minun pitäisi pitää jo avajaiset!

Pienellä bujetilla ja omalla rakentamisella :) todellakin olen saanut sellaisen työpaikan, kun olen halunnut!

Pajapihakin minulla on :)

Kunhan tuo vietävä lumi sulaa ja nurmikko alkaa vihertää, niin siitä tulee kiva!


Lumitöitä onkin saanut tehdä enemmän, kuin sisätyöläinen kaipaa :D no onneksi minulla on aina mukana tuo innokas apulainen, joka tykkää lumesta yli kaiken!Kyllähän siellä kodin yhteydessä olevalla työhuoneellakin koruja väsäs :) mutta eipä tuo lisääntynyt tila pahasta ole! Koneet mahtuvat kunnolla esiin ja juotokset ja sulattamiset onnistuvat ongelmitta.

Ennen  -  Nyt

 Sepän työpiste <3

Mutta kun tilaa on... itseasiassa, olen pikkuhiljaa varustanut pajaa niin, että siinä on kaksi työpistettä... tästäpä sitten heräsikin ajatus, että ehkäpä sinne voisi ottaa kaverinkin :) jos ei nyt ihan kokopäiväisesti, niin ainakin silloin tällöin. Joku harrastelija voisi tulla tekemään töitään itsenäisesti, tai miksei ihan "ummikkokin" opettelemaan jotain opissani :)

Ja ideaahan piti sitten testata :)

Ensin jekutin Päivin pajalle tekemään nahkarannekorun :)

Seuraavaksi tulikin Lassi, joka teki omasta materiaalista kultaisen riipuksen...
Siis todellakin alusta asti itse :)

 Ja saman teki Teija... 
Vähänkö mä oon ylpee mun oppilaista!

Ope tykkää ja oppilaatkin on tykännyt, melkein punastuu niistä kehuista :D mutta mä kyllä tykkään opettaa, oon tehnyt sitä nuoresta saakka, joka työpaikassa päätynyt moiseen hommaan. 

Päivä pajalla -testiryhmän kautta tuli kuitenkin todettua, että tämähän voisi toimia... Jatkoa siis seuraa!

Tästä taas seuraa, että pajalla pitää jatkaa remppaa :) asiakkaiden iloksi sinne rakennetaan vessa! Seppähän on kipittänyt kotitalolle hädässä, mutta asiakkaille ehkä kivempaa, kun ei tarvitse pajalta poistua. Kustannus- ja tokihan ekologisistakin syistä, rakennetaan tilaan ekovessa. Valmistaja on vakuuttanut, että tällä käytöllä se tulee olemaan toimiva ratkaisu... eikun seiniä pystyttämään siis!

 
Sinne se rakentuu :)

Tälläistä kuulumista siis pajalla :) otahan yhteyttä, jos sinulla on korutarvetta - korjausta tai tuunausta tai olet jopa kiinnostunut tulemaan pajalleni oppiin! info@saurikki.fi

Hauskaa viikkoa kaikille <3


4 kommenttia:

 1. Onnittelut hienosta pajasta ja oppilas ideasta. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
 2. Kiva, kun olet päässyt rakentamaan oman näköistä ja itselle toimivaa pajaa. Viime kesänä jo ihastelin nuita pihakuvia, sisääntulo pajalle on niin kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tää aika jees :) saapi niinkuin haluaa. Nyt toi ihana piha on kuraveden vallassa :( mut jos tää kevät etenis!

   Poista