keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Oppia ikä kaikki...

Muutaman lusikan olen vissiin minäkin koruksi uhrannut :) mutta silti luin innossani Anu Lahden ja Arja Aalto-Viittalan Lusikasta luotua kirjaa kun sen sain (kiitos <3)... siis upeita luomuksia!

Suosittelen ehdottomasti tutustumaan opukseen, jos lusikkakorut kiinnostavat. Eikä haittaa vaikka olisit ensi kertaa liikkeellä, sillä kirjassa on hyvin kerrottu työkalut ja työvaiheet!

Käykää myös kurkkimassa kirjan Facbook sivut: http://www.facebook.com/lusikastaluotua


Kuten taisin mainita, oli minulla kaksi TET-harjoittelijaa pajalla :) Janna ja Satu... Viikko sujui vallan rattoisasti, ja likat pääsivät tutustumaan moniin pajan töihin... niihin tylsiin ja vähän mielenkiintoisempiin :)

Yksi mielenkiintoisemmista oli varmasti, kun he saivat suunnitella ja toteuttaa itselleen hopeasormukset! Levystä lähdettiin ja sormuksiin päädyttiin :)

 Tytöt vuorollaan juottamassa sormuksiaan...

Ja upeat sormukset niistä tulikin! Janna teki kivisormuksen, jossa panta juotettu, mutta kivi liimattu.... ihan kivenistutukseen saakka ei vielä oppia viety :). Satu taas teki kuviopintaisen sormuksen, johon naputteli punsseleilla ympyräkuvioita.

Tyttöjen luomukset...

Mitäs minä tein, no sain vihdoin valmiiksi sormuksen, joka tehtiin asiakkaan äidin vihkisormuksista... juotettiin yhteen ja istutettiin kolme timanttia. Vallan haastava työ, koska sormukset olivat varsin haurasta materiaalia, tupasivat murtumaan käsittelyssä, ja lisäksi niissä oli useampi pala koonmuutos, mikä teki juottamisesta varsin haastavaa... pyrin säästämään vanhat kaiverrukset niin hyvin kuin saatoin.

Ja kyllähän ne lopulta valmiiksi saatiin, ja tulos on ihan kaunis :) tokihan siinä paikoin näkyy elämä, sillä eivät nämä pakasta vedetyt olekkaan... mutta liekö se haittaa :)


ennen ja jälkeen... 

 Kolikkokorukokeiluja tein myös...

 Muistojeni Markka -riipus kullattuna...

Tästä rannekorusta tuli oikeastaan oma lempparinikin :) vanhoista markka-ajan kolikoista tehty rannekoru... kolikot taottuna kuperiksi ja kiillotettu säihkyviksi... mitäs tykkäätte?

Kolikoi -rannekoru

Terkuin,
Ps. Kurkatkaahan uudistuneet kotisivuni: http://www.saurikki.fi/ (toimii myös .com päätteellä)

12 kommenttia:

 1. Hienot sormukset tytöt tekivät:-)

  VastaaPoista
 2. Hienot sormukset tyttäret tekikin. Upea timanttisormus ♥

  VastaaPoista
 3. Muakin kiinnostaa tuo kirja, on hankintalistalla.
  Tet-tyttäret saivat hienot sormukset tehtyä ja itse olet taas mestari ollut<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatta kyllä hommata, oiva opus :) ja kiitos!

   Poista
 4. Kylläpä tettiläisten sormukset ovat hienot. Aika harvalla on ihan omatekemä sormus, joten arvo sille on aikamoinen.
  Mä niin tykkään tästä kierrätys- ja jatkojalostusasiasta, jotta sun tekemä sormus ja kolikkokorut kolahtaa aina. Mielenkiintoinen kirja, pitääpä onkia jostain hyppysiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On näppäriä likkoja juu :) tuossa kirjassa on kyllä monta vinkkiä.

   Poista
 5. Kolikoi-ranneketju on todella kaunis!

  VastaaPoista
 6. Taitava olet, todellakin. Ja varmasti ikimuistoinen harjoittelu tytöille. Hyvä on ollut opettaja, kun oppilaidenkin jälki noin kaunista. ;) Ja upea rannekoru!

  VastaaPoista