keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Hei me tuunataan...

Korjaustöitä tulee paljon tehtäväksi, moni ei ole ns. kuvaamisen arvoinen :) kukapa ketjunjuotoksia jaksaisi ihmetellä... vaan tässäpä muutama kiinnostava korjaus.

Vanhat kivisormukset ovat kinkkisiä, kun niihin pitäisi tehdä koon muutos... kivet eivät tahdo kestää sitä kuumentamista, minkä juottaminen vaatii, ja irrottaminen taas nostaa korjaushintaa. Tässä on suurentaminen ratkaistu katkaisemalla sormus takaa.

 Viikiniemen kaunis hopeasormus...

Katkaisemalla sormus tuollattiin vinoon, ei siihen venytyksestä huolimatta tule avointa kohtaa taakse, eikä se pääse siis nipistämään kantajaansa :)

Mitä saadaan, kun on vanha luokkasormus ja ylimääräinen Vitalin Hopeakenno riipus?

No pirskatin komia sormus!

Ja sitten tämä erittäinkin haastava sormus... Vitalin kultainen leppäkerttu... se vanhan tuotannon, jossa sisällä helmi. Tämä on kokenut kovia...


Hetken piti päätä raapia, kun tuon sain... kuumentaa en uskaltanut, ettei herkemmät kohdat olisi sulaneet (kuumennus pehmittää materiaalia ja sitä olisi helpompi takoa muotoonsa)... ja tuo pallo... se oli tiellä aina, kun koitit oikoa mutkia.

Päädyin siis liimaamaan pallon pohjaan ja tein palloporanterästä työkalun, jolla varovaisesti sisäpuolelta palloalasimessa taoin sormusta suoremmaksi. Ja ihme ja kumma :) kyllä se melko hyvin oikeni... ja vaikka se näytti tullessaan hyvinkin rusinalta, oli vain yksi hentoisimmista kohdista murtunut, ja sekin onneksi pallon alaosasta, joten ei haittaa käyttöä.

Voittaja fiilis, kun tuo oikeni :) no, ei se uudenveroinen ole, mutta käyttökuntoinen.

Että semmosia :)


8 kommenttia:

 1. Komeeta jälkeä. Ei varmasti onnistuis multa edes opintojen jälkeen. =) Saatikka että pääsisin opiskeleen... naurattaa jo ajatuskin. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpsis :) kyllä sulla näppäryyttä löytyy! Ja kiitos.

   Poista
 2. Hienosti tuunattuja ja korjattuja. Vaatii kyllä todellista ammattitaitoa, varsinkin pallosormus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) täytyy myöntää, että pallosormuksen kanssa piti ottaa vähän aikalisää, että keksi miten homma hoidetaan.

   Poista
 3. Voi hyssyt, kyllä näköjään hätä keinot keksii. Hienosti oivallettu korjaustapa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) jo vaan... pakko on kehitellä keinot!

   Poista