perjantai 23. tammikuuta 2015

Kurkistus pajalle...

Hiljaiseloa täällä, mutta pajalla on pantu paikkoja kuntoon ja hankittu uusia välineitä :) pikkuhiljaa se alkaa muistuttamaan kultasepänpajaa!

 Joku takkutukka töissä...

Yhen isomman tilaustyön voisin esitellä... elikkäs tilattiin hopeinen helistin. Tuossa on alla kollaasia muutamasta vaiheesta... ja niitähän riitti!

 

Pallo on käsin taottu ja siinä on sisällä toinen pallo, missä ikäänkuin kielet, mikä saa aikan helinän, kun metallikappale sisällä liikkuu.


Hopean muotoilu on aloitettu levystä, ja se on pikkuhiljaa taottu puolipalloksi, hehkuttaen joka välissä, ettei materiaali murru... ja niitä hehkutuksia riitti! Tuo on niin iso, ettei se mahtunut valmiisiin palloalasimiin, joten se on nakuteltu puolipalloksi tuossa taontatukkiin tehdyissä koloissa... ihan viimeisen muodon sai tehtyä alasimen koloon varasralla nakutellen. Halkaisija tuossa on n. 4cm.

Varsiosa on muotoiltu pähkinäpuusta ja öljytty lopuksi. Mattasin helistinosan, saadakseni siitä vähän rustiikkisen näköisen.

Valmis helistin...

Onhan tuossa aika työ, mutta veikeähän siittä tuli... ja kun vartta teki, niin keksi taas uuden koneen mikä olis kiva: pieni puusorvi! Loputonta tää varustelu :)

Terkuin,


12 kommenttia:

 1. Minusta se on kaunis! Vaan, huh, mikä homma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan siinä hommaa, mutta ihan hauskaakin, näitä ei joka päivä tehä. Kiitos :)

   Poista
 2. Ihan mieletön! Tuo puinen varsi ja pallon pintakäsittely kruunaa koko jutun. Olispa ihana kuulla millaisen äänen helistin pitää.

  Oen joskus yrittänyt tehdä 'helinäpalloa' mutta homma kosahti tuon sisäpallon tekemiseen. Tai siis tieto ja mielikuvitus loppui, kun ei ollut lähipiirissä ketään kuka olisi sellaisen tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Testaa poies :) ja multa voipi apuja kysellä! Kiitti :)

   Poista
 3. Ihana saamelainen komsiopallo <3
  Miten ihmeessä sait varren kiinnitettyä tuohon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se on :) mittakaava vaan vähän isompi... juotin palloon hopeatangon ja porasin varteen reiän... yhdistys ja varmistus kakskomponenttiliimalla. Varteen myös jyrsin kuopan, että pallo istuu tiiviisti. Jos liimaamisen tahtoisi välttää, vois tehdä ruuvin hopeasta ja sen ruuvata varteen... mut tässäkohtaa en nää tarvetta, kun menee okonaan piiloon :)

   Poista
 4. No huhhuh! Aikamoinen työ! Mut lopputulos on mieletön. Nolottaa todeta että omat rahkeet tuskin riittäis moiseen helistimeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henkka is back :D jee! on aina välillä käynyt kurkistelee blogias! Mut joo, ei tää rakettitiedettä oo...voimaa ja voimasanoja :D aik simmpelihan tuo rakenne on. Kannustan kaikkia kokeilemaan!

   Poista