perjantai 19. joulukuuta 2014

Aikansa kutakin...

Tänään tulee yksi aika päätökseen...

Se oli syksyllä 2011, kun aloitin kultaseppä opintoni Lahdessa... parin vuoden koru "harrastelun" jälkeen, läksin piruuttani koittamaan, kuis kävis pääsykokeissa... No eihän niissä sitten hassummin käynytkään :) sisään mentiin heittäen!


Naamari on pääsykokeen etukäteistehtävä... piti tehdä naamari maitopurkeista :) tein tommottisen kolmiuloitteisen... ja nuilla sahausharjoituksillahan se homma koulussa aloiteltiin :)

Sittemmin töitä tuli erilaisia ja paljon...


Tässä osa niistä... Oppia ja kehitystä tuli :) blogi on jätetty alkuperäiseksi, täältä löytyy yhä ne alkuaikojen kamalat räpellykset :) miksipä niitä piilottamaan, jostain sen on jokaisen aloitettava!

Pari vuotta temuttiin koulussa ja vuosi sitten piti valmistua... no, elämä heitti siihen haasteensa rintasyövän muodossa ja opintoihin ja harrastukseenkin, tuli vuoden tauko.


Ei helppo keikka, mutta pipo päähän ja taistellen!

Aktiivihoidot loppuivat vasta tämän vuoden loka-marraskuun vaihteessa, mutta  elokuussa jatkoin koulua... päätin jo kesällä, että haluan suorittaa loppukoulun työharjoittelussa. Pääsisinpä nopeammin kärryille hommissa taas!


Suoritin kaikki harjoitteluni samassa paikassa, ja sinne oli hyvä myös toipilaana mennä... Mentorinani toimi kultaseppä Rauli Kostiainen, Ateljé Rauli Kostiainen Fredrikinkatu 36, Helsinki. Kiitos Raulille opista sekä tuesta toipilasaikana! Tätä pajaa voin suositella myös asiakkaana, pieni kivijalkaliike, jossa on tarjolla kaikki kultasepänpalvelut ammattitaidolla.

Syksy oli rankka, kunto ei vielä ollut paras mahdollinen ja fyysisiäkin rajoitteita oli... mutta sinnillä mentiin ja lopputyökin saatiin lopulta tehtyä :)

The työ...

Eilen kävin pakkaamassa vikat kamat fredalla...


Oman yrityksen paperit on jätetty jo sisään... tai no, onhan Saurikki ollunna olemassa jo, mutta nyt tätä olisi tarkoitus lähteä tekemään kokopäiväisesti!

... sillä TÄNÄÄN minä valmistun :)


Edit...
Kuittaa hän ;) tuore artesaani kultaseppä!


37 kommenttia:

 1. Lämpimät Onnittelut Sinulle! Sinnikkyys palkitaan ja onnea jatkossa yrityksesi toimintaan.

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea <3 Matkalla on sattunut ja tapahtunut vaan sitkeästi oot silti menny kohti tavoitetta. Lopussa kiitos seisoo!

  VastaaPoista
 3. Hurjasti onnea valmistuvalle! :)

  VastaaPoista
 4. Hurjasti onnea!!! Sitkee sissi hoitaa homman ja olet sitten todella ansainnut paperisi! <3

  Ja oikein ihanaa joulua teille koko perheelle!

  VastaaPoista
 5. Onnea! Ja oikein mukavaa joulua sinulle ja peheellesi :)
  T. Laura

  VastaaPoista
 6. Sydämelliset onnittelut sinulle, upeaa!
  Ja hyvän joulun toivotukset myös!

  VastaaPoista
 7. Hui, mahtavat onnittelut sitkästä puurtamisesta ja onnea tulevaisuuteen! :-) Minä en näissä kouluissa ja titteleissä pysy perässä, joten utelen, että mikä sinusta nyt tuli? :-) Kultaseppä, artesaani vai joku muu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kultasepänalan artesaani... artesaani kultaseppä lienee sitten titteli, tai no sitä moni käyttää...

   Poista
 8. Ihanaa, suuren suuret jättionnittelut ! Ja samalla toki myös erittäin rauhallista joulunaikaa ja suurta onnea ensi vuodelle <3

  VastaaPoista
 9. Onnea sylin täydeltä!
  Tosi kiva tällainen 'kokoomapostaus' kun täällä aikain saatossa on tullut käytyä kurkkimassa. Olet sä vaan melkomoinen sissi, hattua nostan sen minkä onnitteluilta kerkiän.
  Oikein hienoa joulunodotusta!

  VastaaPoista
 10. "Kolmas Jaana" onnittelee myös :)!
  Tosi hieno juttu!!

  Hyvää joulua ja Onnea uuteen vuoteen sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 11. Onnittelut !
  Hyvää Joulua ja Onnnelista Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 12. Onnea, onnea, oneaaaaaaaa, Tanja!! <3

  Ja oikein hyvää joulunaikaa! :)

  VastaaPoista
 13. Myöhästyneet ja sydämelliset onnittelut valmistumisen johdosta, olet sä aika mimmi! :) Ihanaa ja työntäyteistä yrittäjän vuotta 2015!

  VastaaPoista
 14. Mä haluan kans toivottaa onnea, vaikka pahasti myöhässä olenkin :) Onnea valmistumisen, yrityksen perustamisen ja syövän lannistamisen johdosta! Aika kova tapaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) onhan tässä muutama mutta ollut matkalla.

   Poista