lauantai 28. kesäkuuta 2014

Kummilusikka käyttöön...

Niin... ne kummilusikathan tuppaavat jäämään laatikon pohjalle... harvalla ne arkikäytössä on...

Mutta minäpä sain tilauksen, jossa tämä upea kummilusikka tuli muuttaa koruksi :)

Ajan jo patinoima...

Loistava haaste :) alkuun suunnittelin korusta lyhyenlaista... vaan kun lopulta lusikan sain käsiini ja tein osat, totesin, ettei se tule toimimaan... osat eivät mitenkään istu kauniisti... joten eikun uusiksi miettimään :)

Raapustelua...

Alkuperäisestä suunnitelmästä jäi kuitenkin lusikan kiinnitykset ja muoto... eli halusin pitää lusikan tunnistettavana... Joten lusikan varresta on vain pieni pätkä poissa ja lusikkapesää on taottu hieman pyöreämmäksi, tuosta sydämen yläosasta... Lusikka on putsattu ja patinoitu uudelleen, mutta en halunnut vuosien saatossa tulleita elämän jälkiä lähteä piillottamaan...


Ja tämmöttinen siittä sitten tuli :)


Elikkäs kun lusikan osat on melko raskaita, koitin saada ne tasapainoon laittamalla yläosaan useamman pienen ketjun... niskaan ja alas paksumpaa ketjua. Alhaalla on somisteena kauniita kuution mallisia vuorikristalleja...

Koru istuu nätisti, vaikka lusikan osat ovat raskaita... vaan eipä ne rumia ole nurjaltakaan puolelta, jos sattuisivat kierähtämään :)

Niin ja lusikan toisella puolella säilyi koskemattomana tiedot, mitä siihen on aikoinaan kaiverrettu... omat leimani iskin ihan tuohon varren alaosaan, koska alkuperäiset leimat lähtivät varren mukana.

Minusta se on aika veikeä :) ja asiakas tykkäsi kovin. Tämä kummilusikka tulee varmasti olemaan esillä paljon!


12 kommenttia: