torstai 3. huhtikuuta 2014

Hopeafiligraanikurssilla...


Parin viikonlopun verran on nyt haettu tällä saralla oppia... ja yllättäen, tämä onkin helpompaa kuin luulin! Enkä nyt sano, että tämä on täysin hanskassa... mutta erittäinkin opittavissa :)

Kasasin tähän kuvaan muutaman työvaiheen:


Elikkäs homma alkaa filigraanilangan tekemisellä... no, tuolla oli oiottu, ja opella oli kaupan myös valmista lankaa... MUTTA tottakai halusin tämän teon oppia, joten kyllähän se minulle opetettiin :). 

Eli simppelisti, otettiin 4m 0,50mm hienohopealankaa, joka suoristettiin ja laitettiin kaksinkerroin... toinen pää laitettiin viilapenkkiin kiinni ja toinen pää porakoneessa olevaan koukkuun... ja sitten eikun huristelemaan poralla, kunnes langat olivat tiukalla kierteellä! Kierteinen lanka vielä valssattiin litteäksi... ja avot, minulla oli filigraanilankaa.

Korun valmistus alkoi paperilla... mietin mitä kiemuroita siihen tahtoisin :) päätin pitää homman simppelinä... ja pyörittelin vaan syrämmiä. Sormusten runko tuli neliölangasta, joten aloin sovittelemaan filigraanisydämiä sen sisälle... toisessa oli tasalevyinen runko, ja toinen oli silmän mallinen, joka kapeni taakse... Umpinaiseen silmukkaan sydämet oli helppo laitella ja ne pysyivät hyvin paikallaan juottaessa, mutta tuohon tasalevyseen tartti nuppareita avuks, että homma pysys kasassa.

Kun osat oli mallillaan, levittelin joka saumalle juotospastaa... tarkoituksena, että kaikki saumat saisi juotettua yhdellä kertaa... no ei se ihan ekalla mennyt, varsinkaan tossa ekassa sormuksessa, mutta tokassa jo luisti. Tämän jälkeen taivuttelin sormukset muotoonsa ja tuon tasalevyisen tietenkin vielä juotin umpirenkaaksi.

Pienten osien juottaminen voi olla vähän haastavaa, mutta onneksi tuo hienohopea filigraanilangassa on armollista... ei ole niin pelkoa, että homma sulaa käsiin :)

Valmiit sormukset vielä putsailin ja lopulta kiillottelin kiillotusrummussa... ja siinähän ne sitten oli:

 Takaa avoin sormus...

 Jo aiemmin nähty umpinainen sormus...

Ihan kiva tekniikka :) eiköhän tätä tule treenattua vielä toistekin. Ja itseasiassa, hommasin yhden kirjankin, missä on aika hyvin asiaa opetettu:


Suosittelen tutustumaan :) 

22 kommenttia:

 1. Hienot sormukset, tätäkin olisi kiva kokeilla!

  VastaaPoista
 2. Tuollaista olen halunnut kauan, mutta en ole hennonut ostaa.. Nää on molemmat kauniita<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun kurssille ja opettelemaan, ja sit on oma sormessa! Kiitos :)

   Poista
 3. Nuo sormukset on aivan ihania!!!! :o

  VastaaPoista
 4. Onpas kauniita sormuksia :). Mäkin harkitsen meneväni ihkaensimmäiselle korukurssilleni tuossa kesällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) varo sitten, tämä harrastus tuppaa viemään koko käden ja sitämyötä naisen ;D

   Poista
 5. Olipa tosi kivasti tehty, kiitti vaan.
  Mä oon yrittäny pysyä tästä hommasta kaukana, kun tämmönen piperrys ei vaan sovi mun luonnolleni. Sitten sää meet sanomaan, ettei tämä olekaan mitään mahdotonta oppia ja näytät noin huisin hienoja sormuksia. Toi tasalevyinen on ihan jumalainen.
  Kuinka mää nyt saan uskoteltua ittelleni, että Mää_en_halua_opetella_tämmöstä_en_halua_en. Hah, en usko tota enää itsekään :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehhee... mä vaan nyt odotan sitä sun filigraanipäivitystä ;) thanks :)

   Poista
 6. Jaha, mä tiedänkin mitä mä opettelen tänä viikonloppuna verstaalla. Kiitos ohjeista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä :) päivityksiä luvassa sieltäkin suunnalta... olkoot ens viikko filigraaniviikko, kun kaunokaiset sukeltaa esiin bogien uumenista :)

   Poista
 7. Oih ja voih, ihanat sormukset! Ihailin noita jo Facebokissa... niin nättejä! :)

  VastaaPoista
 8. Kauniit sormukset olet tehnyt :) varo vaan kiemurat koukuttavat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos :) jep... ne on... ja osas on sullakin näiden synnysssä ja koukkuuntumisessa!

   Poista
 9. Aivan ihania sormuksia, mä rakastan filigraanikoruja ♥ Voi kun minäkin joskus saisin opeteltua... Mulla on tuo kirja ja olen sen selannut ohimennen, kun ei ole ollut aikaa tarkemmin perehtyä.

  VastaaPoista
 10. Mielenkiintoinen postaus!
  Ja tietenkin työsi ovat taas niin upeita! Oih, silmä lepää....

  VastaaPoista