keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Taksvärkkipäivä Saurikilla...

Saurikin pajalla oli tänään innokas Taksvärkkiläinen avustamassa :)

Taksvärkki on suunnattu yläasteikäisille:
Joka lukuvuosi Taksvärkki ry tarjoaa oppilaitoksille uuden Taksvärkki-kampanjan, jossa oppilaiden päivän työn palkkio lahjoitetaan Taksvärkki ry:lle. Kampanjoiden keräystuotot mahdollistavat monivuotiset kehitysyhteistyöhankkeet, joita lisäksi rahoittaa ulkoministeriö. Hankkeet edistävät lasten ja nuorten oloja kehitysmaissa.

Kampanjoiden kautta suomalaiset koululaiset ja opiskelijat auttavat ikäisiään nuoria maailman köyhimmissä maissa. Samalla suomalaiset nuoret pääsevät tutustumaan työelämään.

Lukuvuoden 2013–2014 Taksvärkki-kampanjalla Lukemattomat tytöt lukemaan tuetaan sierraleonelaisia nuoria. Pikkukaupungeissa ja kylissä asuville nuorille tarjotaan elämänhallintaan liittyvää koulutusta sekä tukea perus- ja ammatilliseen koulutukseen pääsemiseksi.
Avukseni sain siis tyttäreni Janna-Johannan, joka on 13vee ja seitsemännellä luokalla. Aamu alkoi aikaa vievällä helminauhojen selvittelyllä ja lajittelulla.

 Värilajittelua... on niitä jonninverran :)

 Homma jatkui postituskuorien leimaamisella...

 Leimoina kukkasomistus...ja Saurikin tiedot...

Ja ei se silkkaa raatamista ollunna:

 Välillä ehti paketoida koirankin ;D

Kun postituskuoret oli hoidettu, niin oli aika panostaa korujen pakkauksiin... eli neiti tulosti ja leikkasi laatikoihin sopivat tietolaput ja laittoi ne kiinni laatikon sisäkansiin.

Leikkaa, liimaa, liisteröi :)

Lopulta tehtiin koruvaraston inventaaria ja tarkastettiin, että varaston ja korukaupan hinnat täsmäävät... ja tehtiin jopa muutamia hinnalaennuksia, eli kipin kapin kauppaan :)

 Tarkkaa hommaa :)

Kyllä se näillä hommilla jo yks päivä hurahti :) todistukseksi näytettäkööt vielä viralliset paperit Taksvärkkipäivästä:

Taksvärkkimaksu on tilitetty :)

Janna-Johannan mielestä oli mukavaa viettää päivä Saurikin hommissa, muttei ehkä ihan vielä ole valmis harkitsemaan käsityöläisyrittäjän arkea :)

Hauska päivä kaikenkaikkiaan, kiitos Janna <3


6 kommenttia:

 1. Ihanat apurit sulla! Onneks koirulin ei tarvinnut istua koko päivää laatikossa. Kai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää... se istui välillä myös korulaatikossa ja korissa ;D no, sentäs aamupäivän nukkua röhjötti selällään, tuhisten välillä paheksuvasti, kun häirittiin... on tottunut mun kaa rauhallisimpiin aamuihin :)

   Poista
 2. Vaikuttipa työntäyteiseltä mutta mukavalta päivältä! :)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, kun tytär haluaa äitille "töihin". Taitaa kädentaito siirtyä myös tyttärelle. =)
  Postia tulee ennen joulua, pirteää yritetään keksiä. =)

  VastaaPoista