tiistai 23. huhtikuuta 2013

Vähän elämää tännekin...

Pahoittelut pitkästä hiljaisuudestani, jolle ei kyllä töiden puolesta näy päätöstä... eipä vaan ole mitään mitä esitellä. Ensin olin ite pitkään sairaana, nyt jatkaa tyttö... kotosalla päivystetään nytkin potilaan kanssa. Koulussa olis tiukka jakso, ei pareis olla poissa, mutta eipä se avita... tokihan muksun terveys menee edelle.

Tässä jaksossa teemme miesten koruja, eli solmioneulan ja kalvosinnapit. Ajattelin yhdistellä niissä hopeaa ja puuta :) aika näyttää mitä tulee. Toinen isompi työ on ns. klassikkotyö, joka on samalla lopputyön harjoittelua.

Klassikossa on annettu tehtäväksi jugendtyylinen koru, ei kopio olevasta, vaan uusi koru, joka sopii aikaan ja tyyliin. Haastavaa sanoisin, varsinkin kun tyyli kiemuroineen ei ihan mun "makuun" ole :)... vaan eipä sitä seppä aina tyyliään saa tehdä, tehdään sitä mitä tilataan. Korun lisäksi työstä tehdään tekniset piirrustukset ja esityskuva, sekä dokumentoida kaikki kirjallisesti kansioksi.

Pläräsin pitkään erilaisia ajan koruja ja mietin mitä halusin, hahmotelmia oli monia, mutta johonkin tämän tapaiseen olen päätymässä:

 Hopeaa, makeanvedenhelmiä ja kahta sorttia korukiviä...


Ja se inspiraation lähde:

Kuva: http://gardenofeaden.blogspot.fi
Elikkäs yksi monista Jugendin innoittajina toimineista elikoista, elikkäs riikinkukko. Mun versio on ehkä vähän yksinkertaistetumpi, suomalaisempi... ei niin paljon kiemuraa tahi liikettä, mutta toivon mukaan niitä jugend elementtejäkin löytyy :)

Tuota lähdemmä siis työstämään, ja eiköhän se vielä täälläkin uudestaan tule esiin, viimeistään valmiina :)


12 kommenttia:

 1. Kuullostaa mielenkiintoiselle. Odotan mitä tuleman pitää:)

  VastaaPoista
 2. Kyllä, mielenkiinnolla odotan mieki:)

  VastaaPoista
 3. Wau! Kuvasta piirrokseksi ja siitä koruksi; tämä näyttää hienolta! Piirtäminen on haasteellista, pelkistäminen on haasteellista ja että saa kaiken materiaalin sointumaan toisiinsa aikakauden mukaisesti - se se vasta on haasteellista, mutta sä teet sen ja minäkin saan nauttia blogisi välityksellä töistäsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juup, haastetta tässä kyllä piisaapi :)

   Poista
 4. Enpä millään jaksaisi odotella työn näkemistä :)

  VastaaPoista
 5. Ah, Jugend. Tuo lempiaikakauteni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin alan päästä makuun, kun oon löytänyt sen vähän vähemmän kiemuraisen puolen :)

   Poista