tiistai 19. maaliskuuta 2013

Pitkästä aikaa helmiä...

Enpäs ees muista, koska oon viimeeks helmiä sitonut.... oliskos ollunna pari vuotta sitten, kun kaverille tein helmisetin 40vee lahjaksi... aikaa on kulunut siis!

Vaan vielä se jossain takaraivossa taito kummitteli :)

 Kastehelmisetti :)

Solmin isohkoista 7-8mm makeanvedenhelmistä silkkiin kaula- ja rannekorun vauvalle kastelahjaksi. Muut osat ovat hopeaa. Valitsin nuo helmet tarkoituksella, vaikkeivat ole ihan yleistä kastehelmimateriaalia :) vähän rokimmat!

Ja sitten...

Korut yhdessä...

Elikkäs tuossa on se jekku :) eli halusin, että korut eivät jää vaan vauva-ajan koruksi, vaan että sitä voipi käyttää vaikka hamaan tappiin, ilman että sitä tarvii sidotuttaa uudelleen! Siksipä korut voi yhdistää myöhemmin yhdeksi kaulakoruksi :)

Yllättävän hyvin onnistui sitominen, vaikkei ihan nopeimmasta päästä ollut suoritus... vaan tärkeintähän on siisti jälki, eikö :)

Tässä muuten hyvä linkki helmiin ja opastusta niiden sitomiseen:  http://www2.kellomiehet.fi/helmiopas.pdf

Tälläistä tänään :)

Ps. Muistakaahan viikonlopun messut!


24 kommenttia:

 1. Hieno idea ja hienot korut/hieno koru! =)

  VastaaPoista
 2. No tosi hyvä idea! (jota kyllä lainaan joskus :-D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ja ole hyvä vaan, saapi lainata.

   Poista
 3. Ihana idea! Tuo täytyykin muistaa ja varastaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) heh, annan luvan, niin ei niin pahalle kuulosta ;D

   Poista
 4. Voi kun tuli himo oppia tuo tekniikka! Saako kysyä mikä on silkkilangan vahvuus ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun vaan :) ei ole vaikeaa. Nyt en kyl muista... tai itseasiassa, ol liian ohutta, siksi päädyin sitomaan nuo kaksinkertaisella silkillä, niin oli sopivan jäykkää.

   Poista
 5. ihana lahja, kasvaa saajan mukana :) no ehkä vähän harpaten, mutta kumminkin... ja kiitos linkkivinkistä, tuohonpa täytyykin perehtyä ajan kanssa :)

  VastaaPoista
 6. Hieno idea yhdistää lukoista toisiinsa helminauhat.Minä en ole sitä helminauhoissa hoksannut tehdä,vaan esim punotuissa hopeaketjuissa.Minä en enää solmi ja opeta tuon Kellomisten oppaan mukaan,vaan solmin helmet ns kaksinkertaisen silkin tkeniikalla,on tosi nopeaa ja ei tule kuin yksi päätös toiseen päähän.Nähdäänkö Lahdessa ensi viikonloppuna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) tuossa mietin tuota elinkaarta, sillä aika äkkiähän nuo vauvajutut jääpi pieneksi. Juuh, kahdella nauhalla mäkin olen tänään ja eilen noita kasaan vetänyt, sujuu vallan näppärään. Kyllä mun olis tarkoitus messuille päästä, joten eiköhän :)

   Poista
 7. Onpahan mahtava idea! Olen monestikin miettinyt noitten vauvakorujen kokoja, mutta eipä ole tuommoinen tullut mieleen.

  VastaaPoista
 8. Tosi kaunis setti ja mitä mainioin idea! Mulla odottaa silkit ja helmet, kunhan saisin aikaiseksi tarttua tähän hommaan vaan kiinni!

  VastaaPoista
 9. Todella hieno idea! Teen varmasti siulta tilauksen jos joskus on kastehelmille tarvetta ;-) Kannatan täysin tämmöstä kestävämpää muotoilua! Inhottaa ajatus, että kaunis kastekoru jää käyttämättömänä laatikkoon pyörimään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) joo, mulla on vähän sama, että tahtdon, että korulla on pitempi elinkaari.

   Poista