keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Money, money, money...

Tämmöttinen asiakastyö oli harjoittelussa :) asiakkaan kolikko, josta piti tekemän riipus:

Kolikkoriipus, kehys hopeaa...

Tuo kun on nyt virallista valuuttaa, niin ei voinunna vaan juottaa rengasta kylkeen... sois nääs jonninsortin rikos se! Elikkäs tarttittiin kehys, ja jotta molemmat puolet näkyis, piti sen olla avoin molemmin puolin ja kolikko kiinni vain tuollaisilla hampailla.


Valssasin tankoa litteäksi ja muotoilin ison rinkulan, johon sitten juotin nuo langanpätkät hampaiksi... kiillotus ja eikun istuttamaan... yksi ryökäle irtosi siinä vaiheessa, mutta sain onneksi juotettua takas, ja kolikon napakasti kiinni. Vähän ohkasemmat oli nuo hampaat voineet olla, vaan onpahan nyt tukeva...

Tarina ei kerro, miksi kolikko haluttiin riipukseksi, mutta oletanpa, että jotain tärkeää tuolla on tapahtunut :)


8 kommenttia:

 1. Ehkäpä ei ole mitään suurta tapahtunu, mutta itse kolikkokin on jo hippasen arvokkaampi. ;D
  On meinaa vaa muutama tuhat noita lyöty ja jo tuon saaminen ittelle on melkonen onnen potku.
  Terveisin eräs kolikko keräilijä. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa :) enpäs tiennynnä tuota! Miksi sitä niin vähän on lyöty, mikä tekee niin erikoisen siis?

   Poista
  2. San Marinohan on vaan pikkunen valtio asukkaita jotain 30 000 muistaakseni, eli kolikoida lyödään vähemmän. Siksi sitten kolikot on numismaatikoiden himoitsemia ja arvo nousee. Tuo kolikko on tavallinen 2 euronen ja vuodelta 2011, joten sitä on vielä suht hyvin liikkeellä ja arvo on 6-10 euroa, mutta esimerkiksi vuonna 2002 lyödyt ensimmäiset kolikot on noin 40 arvoisia ja kaikki juhlakolikot sitten menee vähintään 150 euroon.
   Sanoisinkin, että oikein teit kun teit erillisen kehyksen, koska laskisit keräilykappaleen arvoa juottamalla. =) Vielä ei siis kovin arvokas, mutta kun mennään muutama vuosi eteenpäin alkaa tuonkin arvo kohota.

   Samoin on Vatikaanin kolikoiden kanssa. Eli mikäli vastaan tulee jossain vaihtorahan San Marinon ja Vatikaanin kolikoita, kannattaa ottaa talteen. Ja myös Suomesta löytyy arvoonsa kohonneita kolikoita... 1 ja 2 senttiset, niistä saatetaan maksaa hyviäkin hintoja. ;D

   Poista
  3. Kiitos selvennyksestä :) opinpahan taas jotain.

   Poista
 2. Hemmetin hyvännäköistä jälkeä. Ja ihan vaan mielenkiinnon vuoksi: mikään voimassaoleva laki ei kiellä laillisin keinoin hankitun rahan tuhoamista (eli rei'ittämistä, juottamista jne.) vaan luulo on jäänne ajoilta jolloin kolikoissa oli oikeasti arvometalleja ja kolikkojen arvon alentaminen esim. viilaamalla oli rangaistavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, ei siittä ihan vankilaan joudu, mutta on se silti vähän arvelluttavaa ja jossain määrin paheksuttavaa :) nuita vanehmpia rahoja oon kyllä "tuhonnut".

   Kiitos :)

   Poista