perjantai 8. helmikuuta 2013

Hopeavalua...

Viime jakson valutyön kurssilla syntys tämmöttinen :)

Hopeinen rannekoru...

Myönnetään heti, että tämä ei ole mun oma malli, vaan tuo alkuperäinen valumalliksi otettu rinkula on purettu vanhasta 60-70-luvun rautakorusta. Musta tuo oli kiva, ja tahtosin siittä hopeisen :)

Mun piti hienosti dokumentoida teille toi valuprosessi...


Vaan vähän heikoks jäi... tuossa yllä kumimuotin tekemistä... ja alla valmis valukuusi... muutama vaihe jäipi siis välistä :)


Korusta tul hiano :) patinoin sen aika tummaksi, ja laitoin isoilla rinkuloilla yhteen...


Mutta onneksi meillä on YouTube :) jos valuhommat kiinnostaa ja teillä on rapiat puol tuntia ylimääräistä aikaa, niin eikun kahtelemaan tämä kokoamani soittolista läpi! Päässette jyvälle :)

Eikun heikun keikun :)


14 kommenttia:

 1. Voi kun pääsisi kokeilemaan hopean (tai jopa kullan!) valamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloita hiekkavaluilla, niitä on helpompi toteuttaa... ja kivoja juttuja saapi aikaan :)

   Poista
 2. Aikamoinen monitaitaja olet :D *thumbs up*

  VastaaPoista
 3. Onpa hieno, rohee ja erilainen, tykkään tämmöisistä :)

  VastaaPoista
 4. Graafiset muodot ovatkin nyt tapetilla korumuodissa. Mietitkö myös lukon ja renkaiden patinointia ja jos niin luovuitko ajatuksesta, että valutyö korostuisi?

  Kokeilin muuten eräänä päivänä Weckströmin korua galaktiset huiput (vai planetaariset neliötkö se oli) ja täytyy sanoa, että viimeiset ajat olisi sitä korua pitää :) Koska sitä saa vain tietyn pituisena niin alkaa kaularypyt pahasti korostua vanhemmiten.... (juu vanhuus ei tosiaan tule yksin)

  Korustasi vielä: Pidän ja pitäisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juup, tapetilla ollaan :) renkaat aattelin jättää kirkkaiks, tosta kuvasta ei näy, mutta rinkuloiden kirkkaat osat on myllytetty, joten ovat varsin kirkkaat kanssa, joten ei iske niin silmään ero... lukko ei oo hyvä tohon, sen aattelin vaihtaa ihan ite taivutetuksi hakaseks vaan.

   Oi että, ne on kyl upeita ne Weckströmin korut :) valuhommiahan nekin on, ja kuulemma moni aikaansaatu pehmeitä tinalevyjä muotoilemalla, ja sitten tekemällä niistä valukumit... sitäpä vois itekin kokeilla!

   Ja kiitos :)

   Poista