lauantai 9. kesäkuuta 2012

Pennissä on miljoonan alku...

... oliskos tässä jo kymmenen :)

Testailin kierrätyskorun tekemistä... materiaalina vanhat alumiiniset pennin kolikot. Lenkkeinä hopeoitu kupari, sillä jotenkin tuntui turhalta tähän hopiaa haaskata :). Alumiini sinänsä on hauska materiaali.

Penni poikineen :)

Musta siittä tuli ihan hauska :) ei lähtenyt kolikkojen kanssa kikkailemaan mitenkään, kunhan reiät tein ja riipustelin toisiinsa. Paljonhan maailmalla näkee, että kolikot on lyöty kuperiks, mutta tää on hyvä näin. Tykkään tosta pennin kolikon Hannun vaakunasta muuten.

En myöskään lähtenyt noita kiilloittelemaan, jotenkin viehätti se, että niissä näkyy eletty elämä!

Kuparipennejäkin olis muutama jemiksessä, mitähän niistä tekis :)

Hauskaa viikonloppua kaikille!20 kommenttia:

 1. tuo on tosi kiva koru, ja varmaan myös keveä :)

  VastaaPoista
 2. Hauska idea! Ja tuo, että kolikot on kiinnitetty toisiinsa kahdella renkaalla eikä vain yhdellä, antaa siihen kivasti lisää ilmettä.

  VastaaPoista
 3. Kiva koru. Enpä ennen hokannutkaan, että niissä on Hannun vaakuna. Mulla on lahjaksi saatu Kalevala koru,Hannun Vaakuna, tosin pronssisena. Siihen kävisi tuo, jos olisi pronssinen:)

  VastaaPoista
 4. Hieno koru :) Tiedätkö muuten, että onko laillista tehdä nykyisistä kolikoista, siis euroista koruja? En ole missään nähnyt.. Olen itse tehnyt muutamat korut ruotsin kruunuista, mutta en ole uskaltanut alkaa niitä enempää kaupittelemaan kun en ole varma onko laillista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytössä olevan rahan tuhoaminen ei ole enää rangaistavaa, mutta Suomen pankin kanta toki on, että se on vahvasti epäeettistä. Jos käytössä olevia kolikoita tahtoo koruksi, tulisi se tehdä niin, ettei raha tuhoudu, esim. istutuksena tms. Vanhan poistetun rahan käyttö koruissa on sallittua.

   Poista
 5. Ihana. Olen miettinyt tuota samaa kuin Miina. Joku huomautti asiasta, kun messuilla näin niitä kuperaksi lyötyjä pennejä. Kysyi juuri tuota, että eikö rahan "tuhoaminen" ole laitonta.
  Kiitos, kun kerroit, niin ei tarvitse tuota enää miettiä.

  VastaaPoista
 6. Kaunis ja juuri minulle sopiva olisi kun tykkään tällaisista arkisista koruista. :) Tuo kahdella renkaalla yhdistäminen sopii hyvin tähän.

  Enpäs ole ehtinyt miettimäänkään tuota rahan käyttöä koruissa. Voi olla että saisi monia negatiivisia kommentteja euronkolikkokoruista, että viitsisikö niitä sitten tehdäkään. Tosin itse voisi ajatella ostavani myyjäisistä juuri semmoiset eurokorvikset :)

  VastaaPoista
 7. Tosi kiva koru, vielä olis tallessa mummohiluja, niitä varmaan saa käyttää ihan reilusti.

  VastaaPoista
 8. Tulipa siitä hauskan näköinen ja erikoinen ! Mustaki varmasti koru kivemman näköinen ilman turhia härpäkkeitä kuten hopean haaskaamista tähän koruun tai muita kommervenkkejä, yksinkertainen on kaunista ;)

  VastaaPoista
 9. Hieno idea ja toteutus! Ja kolikot asettuvat varmasti kivasti ranteeseen.

  VastaaPoista
 10. Hauska koru.. ja tässä on rahat messissä, jos euro kaatuu ;)

  VastaaPoista
 11. Veikkaan, että monella on vielä säilössä pennejä - ainakin mulla on ja ihan tunnesyistä - tunteikas ketju! :)

  VastaaPoista
 12. Kiitos kommenteistanne :) juuh, luulenpa että nämä pennikorut tulee olemaan muotitrendi, kuten lusikkakorutkin.

  VastaaPoista
 13. Johan nuo pennit alkavat olla nuorimman kansanosan silmissä vähintäänkin retroa, kenties vintagea, kohta antiikkia! Pienellä haikeudella tätikin niitä katselee. Tunteikas koru!

  VastaaPoista
 14. Hauska koru! Muuta käyttöä noille vanhoille, muttei kuitenkaan NIIN vanhoille, kolikoille ei taida ollakkaan..

  VastaaPoista
 15. Hei!
  Otatko vastaan kourallisen vanhoja pennejä? Saisit ne ihan ilman, minä maksan postikulut. Siinä on 1 ja 5 pennin alumiinisia kolikoita ja muutama kuparinen 1 penninen.

  Olisko niillä sulle hyötykäyttöö...?
  ...ja minä saisin ne pois nurkista :)

  Unikas
  bahlia(kisuhäntä)luukku(piste)com

  VastaaPoista