lauantai 19. toukokuuta 2012

Oppipoikana viikko 6.

Taas viikko takana... nooh, Helatorstai teki siittä kyllä kolmipäiväisen, joten paljon ei ole turinoitavaa tällä erää.

 Tässäpä muuten työpisteeni harjoittelupaikassa :) 
luulenpa olevani vähän siistimpi kuin edellinen harjoittelija, 
sillä siivota sai, että alkos toimimaan kuten haluan, mutta nyt toimii!

Mutta sitten niihin töihin: työn alle tuli Tiffany -kaulaketju, jota piti pidentää seitsemän lenkin verran... Elikkäs jööti valssattiin ja vedettiin langaksi, sitten veivattiin lanka lenkeiksi ja sahattiin. Lenkit piti kaik juottaa kiinni...


 Lopuksi sydän asetettiin taas keskelle, ja se sekä lukkolenkki hitsattiin umpeen.
Filsattiin pahimmat karkeudet pois, jonka jälkeen rumpukiillotus, ja se oli kuin uus!

 Vihkisormuksen koon muutos, sormus vuodelta -63, näin vuodet pyyhkiytyy pois :)

Kultaa sahattiin sopiva pala, vanhan sauman kohdalta sahaus auki,ja eikun juottamaan palaa paikalleen. Lopulta hapotus ja palan muotoilu sormuksen muotoon. Filssaus ja killotus, eikä tästäkään enää muutos näy :). Sormukset kuin vastavihityllä, vaikka aikaa yhdessä jo kohta 50 vuotta!

Hauskaa viikonalkua kaikille :)


11 kommenttia:

 1. Voi vitsi, miten taitoa vaativaa, mutta noin se käy kun osaa!

  VastaaPoista
 2. Olipa taasen kiva lukea hommistasi! Ja hienoa jälkeä olet saanut aikaiseksi. Itsekin laitoin äsken kuvaa koruilu nurkastani...
  Mulla olisi äidin keltakultaiset kihla-ja vihkisormukset,jotka pitäisi myös suurennuttaa...paljonkohan tuollainen homma maksaa noin arviolta kultasepän liikkeissä, osaatko sanoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippunee vähän paljonko pitää suurentaa, halvimmalla pääsee, jos voidaan venyttää oikeaan pituutensa, palalla suurentaminen sitten on kalliimpaa. Mutta snoisin, että 30€ ylöspäin, kannattaa käydä kultasepän luona pyytämässä hinta-arvio.

   Poista
 3. Kiva tarina taas ja siisti työnurkkaus sekä korut:-)

  VastaaPoista
 4. Mä sitten tykkään näistä sun työpostauksista, mielenkiintoisia juttuja aina. :)

  VastaaPoista
 5. Moi, tää ei nyt liity tähän postaukseen, mut huomasinpa fb:stä, että Tatu joka teille tulee on Jaden veli♥. Eli meillä siis on jotain yhteistä;). Pieni maailma.

  VastaaPoista
 6. Tuo rodinoidun ja rodinoimattoman ero on kyllä huikea.. minulla on vasta 2 vuotta vanha valkokultasormus ja siitä on tuo rodinointi kulunut varmaan kokonaan.. ei siitä onneksi ihan keltakultaista taida tulla, mutta ero kihlasormukseen, joka on palladiumia, on huikea.. alun perin olivat suunnilleen saman värisiä. :) Pitäis saada käytettä kultasepällä sitä! Kiva lukea näitä postauksiasi kultasepän työstä! :)

  VastaaPoista
 7. Tiffanysydän näyttää niiin hyvältä Sun käsityön jälkeen. Sormuksistakin tuli upeat ja kiiltävät! Mukavaa sunnuntain jatkoa :)

  VastaaPoista
 8. :) Ihana tuo työpisteesi. Ja kivaa kun viitsit kuvata noita työvaiheita!

  VastaaPoista