sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Täällä taas...

... vielä ei ole saanut tauti taitettua, joskos kovin yrittää. Mutta en anna periks...

Kouluun raahauduin loppuviikosta, etten ihan kamalasti olis jäänynnä jälkeen! Kun meillä alkos se näyttökin, jossa temme kruunuistutussormusta. Tosin torstain "näytön" perusteella, ei hyvä heilu... mutta onneks tehtävässä ei tarvitsekkaan saada kaikkea het oikein :)

Perjantaina perehdyimmä taas korukorjaukseen, se sujui mallikkaammin :). Nyt harmittaa, kun en ottanut korjaamastani rintakorusta ENNEN kuvaa! Oli meinaan sen verta huonossa hapessa...


Tämä siis... se oli pikimusta, siinä oli tuo neulan kiinnikelenkki korjattu TINAAMALLA, ja vaihdettu messinkiseen lenkkiin... ja kivi oli ilmeisesti irronnut jossain vaiheessa, koska se oli murjottu paikalleen vähemmän asiantuntevasti! Kivi oli väärinpäin, ja ryppyreunat sopivat kyllä karjalanpiirakkaan, mutteivät kivi-istutukseen :). Kivi oli ilmeisesti ametisti, sen verta epäsymmetrinen hionta, että tuskin kovin laadukas.

Tuo on hopeaa, lukuunottamatta ehkä neulan kiinnitystä, joka vilkkuu punaisena. Aloitin irrottamalla kiven, panta onneksi kesti sen. Sitten irrotin messinkisen kiinnityslenkin ja kaivertimella putsasin suurimman osan tinasta, loppu liotettiin sitten suolahapolla irti. Putsaus ja kevyt hionta,  ja sitten juotin uuden lenkin neulalle, ja vähän muotoilin neulaakin. Kivi oli sen verran huonossa kunnossa, että jouduin etsimään siihen uuden, ametistia en löytänyt, joten tilalle tuli topaasi. Yllättävän nätisti sain sen istutettua, vanhoja rouheita toki jäi näkyviin, muttei häiritsevästi.

Koru on oletettavastikin 1920-1930 tehty, valitettavasti siinä ei ole vuosileimaa. Nättihän siittä tuli :)

Vaan olenhan minä saanut jotain uuttakin aikaan:


Lusikkakorun vaihteeksi :) Musla hopealusikasta tehty sormus. 

Lusikka on alunperin valmistettu vuonna 1936, ja se on annettu oletettavastikin hiihtokilpailun neljänneksi palkinnoksi 10.3.1937, tästä yhä kaiverrukset sormuksen sisällä :)

Mutta jos mänis maata, että jaksais taas huomenna, hauskaa viikkoa kaikille!

12 kommenttia:

 1. Tosi kaunis tuo rintakrossi ja noissa lusikkajutuissa on jotain nostalgista. Mullakin on ollu niitä kasapäin juoksu- hiihto- pituus- ym. kisoista:-) mutta ovat ajan saatossa jonnekin kadonneet, nyt harmittaa.

  VastaaPoista
 2. Hieno rintarossi ja mukava lukea prosessista :) Paranemista sinulle!

  VastaaPoista
 3. Hienoa jälkeä kumpikin! Kiva kun kirjoittelet tuon selostuksen korjaamisesta. :) Pikaista paranemista!!!

  VastaaPoista
 4. Kaunis rintaneula. Ennen kuva olisi kyllä ollut kiva, kuulosti kyllä pahalle lähtötilanteelle.

  Paranemisia. Varo jälkitauteja, joten muista levätä!

  VastaaPoista
 5. Topaasi sopii hyvin rintaneulaan. - Ihmeellistä, että keksit taas tällaisen lusikkakorun, jota ainakaan minä en ole ennen nähnyt! Hyvä idea, jota varmasti joku muukin soveltaa

  VastaaPoista
 6. kaunis rintaneula minunkin mielestäni :) ja nuo lusikkakorut on niin nättejä, harmi vaan kun ei oo noita pöytäkopeita joita vois alkaa uusiokäyttämään ;)

  VastaaPoista
 7. Kyllä on hienosti korjattu rintaneula,kova työ siinä on ollut. Ja Kaunis on lusikasta tehty sormus. Paranemisia, älä anna taudille periksi, mutta ei saa huhkiakkaan :)

  VastaaPoista
 8. Hienosti korjattu neula ja kaunis lusikkasormus :)

  VastaaPoista
 9. Tässä ihan toistaa edeltäjiä - hienoa työtä! Oon ihan haltioissani tosta lusikkasormuksesta :) !!

  VastaaPoista
 10. Upea rintaneule tulikin vaikka työtä oli, ihana topaasi oikein särkee silmiin. Ja lusikkasormus on upea, mitähän muista lusikoista vielä keksit:)

  VastaaPoista
 11. Paranemisia! niin taidokasta että jään sanattomaksi :D

  VastaaPoista
 12. Kiitos kaikille kommenteista ja paaranemistoivotuksista :)

  VastaaPoista