sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Ja niin tuli aika...

... julkistaa HAASTEKORU...

*rummun pärinää*

Osallistuin siis Korukoplan Magsin heittämään koruhaasteeseen.

(Kuva Korukoplan sivuilta)

Ylläolevista materiaaleista, jotka kaikki löytyivät HelmiQ:n valikoimista, piti tekemän vapaavalintainen koru. Pakollinen oli tuo ykkösellä merkattu riipus, ja kahta muutakin materiaalia piti käyttämän... muuten saipi sommitella ja suunnitella mitä mieli :)

Todellinen haaste minulle, joka vasta vastikään on perehtynyt helmien ihmeelliseen maailmaan :) mutta hei, eikait se haaste oliskaan, jos ei jotain henkilökohtaisia tuskia luomisen rintamalla kokisi!

Halusin pitää korun kokonaan turkoosina, ja tehdä tuttavuutta minulle outoihin siemenhelmiin... Tahdoin koruun jonkun jekun... en ihan vaan pujotella helmeä helmen perään...


Joten tein korusta PITKÄN... sitä ei ole sidottu ympyräksi, vaan se on n. 140cm pitkä yhtenäinen nauha... Katseenherättäjänä toimii medaljonki, joka voi sitomistavasta riippuen jättää joko niskan tai kaulan puolelle. Kierroksia kaulan ympärille voipi kipeutella mielen mukaan, tai jättää sen pitkäksi. Solmimalla päät, saadaan siitä yhtenäinen kaulakoru.

Kaulan sivulle jäävät howliittihelmet, jotka on pujoteltu vaijeriin yhdessä metallihelmien kanssa... yksittäinen siemenhelminauha kiemurtelee helmien ympärillä, tuoden lisää runsauden tuntua. Kauniit kukkaiskorulinkit yhdistävät eri materiaalit.

Mietin korulle nimeä... olen huono moisessa, sillä en yleensä nimeä korujani... Mutta tämän tein rapsakoilla 30 asteen pakkasilla ja se tuntui hohkavan kylmää... Joten mielessäni mielsin sen lumikuningattaren koruksi: "Pakkasen henki".

Koru ei suostunut kuvautumaan sisätiloissa, joten paukkupakkasen uhallakin hipsin heittämään aarteeni hangelle ja nappasin kuvat :)

Tämä on minulta hyvin erilainen koru, mitä on totuttu näkemään... mutta hiljaa mielessäni, olen ylpeä tästä uudesta aluevaltauksesta!

Joten urheasti jättäydyn teidän armoillenne ja kuuntelemaan, mitä korustani tuumaatte? Otan mieluusti vastaan kaikenlaisen palutteen... myös sitä kriittistä (eli rakentavaa), sillä vain sitäkautta oppii!

Muiden koruihin pääset tutustumaan täällä.

Kiittää, kumartaa ja kuittaa :)22 kommenttia:

 1. Wau! Tähän luomukseen oli helmispinnerillä todellakin käyttöä! Kauniit yksityiskohdat nuo Howliitti- ja metallihelmet.. Hieno! :)

  VastaaPoista
 2. Tuo kierretty kukkaosio howliitteineen on mahtava. Tämän nimi voisi olla vaikka "Kukkiva turkoosi" :) Se minulle tuli mieleeni. Ihanan keveä ja raikas koru. Tykkään tuosta samansävyisten tyylistä.Voisin itsekin käyttää tätä.

  VastaaPoista
 3. Kaunis ja kekseliäs kokonaisuus, kevyt ja herkkä, todella upea.

  VastaaPoista
 4. Siis ihastuttavan keveä ja harmoninen koru, lariat eikö niin ;-D

  VastaaPoista
 5. Tämä on hieno! Pidän todella, ja nimenomaan siksi, että noiden siemenhelmien kanssa on se "juju"! Kevyt ja runsas yhtäaikaa!

  VastaaPoista
 6. Viileän kaunis, minustakin tuo howliitti-kukka -osio on hienosti ideoitu.

  VastaaPoista
 7. Harmoninen kokonaisuus. Siemenhelmiä olet käyttänyt ihailtavalla tavalla! Tuo solmuosio on ihana:)

  VastaaPoista
 8. Tämä on kyllä hauskasti tehty. Aivan mahtava!

  VastaaPoista
 9. Kiitos ihanaiset :) vai että Lariat koru (juuh, googlasin)... mulla on termistö tuntematon :) kunhan tein mikä silmää miellytti.

  Helmispinneristä oli todella apua tässä! Sen verta paljon nuita helmiä :)

  Kukkiva turkoosi :) no mikäettei... onhan tuossa varsin vahvat juuretkin :)

  Mutta ihanaa, että olette ymmärtäneet ideani korun takana :)

  VastaaPoista
 10. minäkin haluan helmispinnerin jos sillä saa aikaan noin hienoja koruja

  VastaaPoista
 11. Ihana, tämä on niin kevyen ja kesäisen oloinen, houkuttelee suorastaan kieputtelemaan kaulaan yksin tai kaksin tai moninkerroin.
  Tässä turkoosi näyttä tosi upealta.

  VastaaPoista
 12. Kaunis koru ! ihana tuo "solmu", pystyy muuttamaan korun ilmettä helposti siirtämällä vain solmua. :)

  VastaaPoista
 13. Aikas jännä! Mä kanssa tykkään tuosta kierretystä osiosta, sopivaa jujua. Ei olisi itselle tullut ihan heti mieleen, siitä tällaiset haasteet ovat kyllä kivoja.

  VastaaPoista
 14. Tää on aivan täysin meikäläisen mieleen. Ajattelin heti, että pitäisi taas tehdä siemenhelmistä koruja ja ehdottomasti pitkiä! Tuo on monikäyttöinen ja todella todella kaunis. Helmispinneri taitaa olla kätevä laite, täytyy pohtia jos sellaisen hankkisi!

  VastaaPoista
 15. Tähän vois sanoa niinkuin Jorma Uotinen "EI HUONO" :) Kaunokainen kerrassaan

  VastaaPoista
 16. Kiitos kaikille ihanista kommenteista :)

  Tää on ollunna loistava haaste, kiitos Korukoplalle ja Magsille!

  VastaaPoista
 17. Olette kyllä hienosti saaneet käytettyä materiaalit. Ja jokaisella on oman näköisensä.

  VastaaPoista
 18. Tämä on todella upea! Juuri tuollainen runsaus ohuissa nauhoissa, ja muunneltavuus!

  VastaaPoista
 19. Kiitos :) tän haasteen vahvuus oli kyllä korujen erilaisuudessa ja luovuuden jakamisessa :)

  VastaaPoista
 20. Hieno on tämäkin! Howliitti rypäleet tuovat vaihtelua ja mielenkkiintoisen yksityiskohdan riipuksen lisäksi. Ehdinkin jo miettiä, että oletko kasannut käsin, mutta kiva kun on ollut spinneri käytössä. Se on hyvä vehje.

  VastaaPoista