sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Soon sitten solmussa...

... silkki nääs :) elikkäs läksin lunastamaan toista uudenvuoden lupaustani (onkohan se yhdyssana...), eli opetella solmimaan helminauha oikeaoppisesti.


Tästä lähdettiin... no, unohdin ostaa helmispiraalia, joten ihan oikeaoppista ei tullunna, mutta pääasia, että oppi solmimaan oikein! Mallina minulla oli tämä opas (pdf).

Olin jostain syystä kuvitellut, että punominen olisi kovinkin hankalaa... ja ohjeen edetessä, odotin koko ajan sitä hankalaa kohtaa, mutta eipä tuo olekkaan! No, tietysti, kun sen ekan solmun sain aikaiseksi väärään kohtaan, tuli vähän takapakkia, mutta ideatasolla "helppoa", tekniikka hioutunee tehdessä!

Mitähän seuraavaks opettelis :)

10 kommenttia:

 1. Onnea onnea ensimmäisen sidotun helminauhan johdosta! Tuo sydän tekee korusta erityisen! : )

  Eikös ollutkin kivaa? Minä olen solminut vasta kaksi korua, kahdella eri tekniikalla. Ekan kanssa kesti vaikka kuinka kauan, koska solmut oli vaikea saada tarpeeksi kiinni helmiin. Toisella tekniikalla meni tosi nopeasti, koska solmut sai helposti kiinni helmeen, mutta jotenkin korun päättely oli hankalampi. Tai tuli ainakin isompi möntti solmukohtaan.

  Nyt minulla on sitten helmiä kertynyt pitkältä ajalta jo odottamaan, että taas saisin solmimisinspiraation... Ehkä se sai taas potkua tästä sinun työstäsi!

  En päässyt tuosta helmiopas-linkistä mihinkään. Mikäs opas sinulla oli käytössäsi?

  VastaaPoista
 2. Kiitos Leonida :) oli ihan hauskaa juu, koitin jo katella muita tekniikoita netistä. Tuo on pdf tiedosto, joten avaamiseen pitää olla acrobat reader, mutta oikein pätevä opas! Kerrotaan helmistä ja niiden hoidosta sidonnan lisäksi. Linkki http://www2.kellomiehet.fi/helmiopas.pdf

  VastaaPoista
 3. Onnittelut, kaunis on! Itsellä tuo laji on kokeilematta:(

  VastaaPoista
 4. Ihailin jo eilen hienoa helminauhaa :-)
  Kellomiesten opas onkin varmaan se kaikkein selkein solmimisohje. Nyt tuli itsellekin taas innostus solmimiseen, onkohan mulla helmiä ;-D

  VastaaPoista
 5. Kiitos Maati ja Mags :) juuh, eri hyvä opas, tajus tyhmempikin.

  VastaaPoista
 6. Hei vaan, korukoplan sivuilta päädyin tänne, helminauha on todella kaunis, taitavaa työtä.

  VastaaPoista
 7. Tämä olisikin kiva opetella! Hieno!

  VastaaPoista